De eerste!

Hiep hiep hoera!
Vandaag gaat de boeken in als een historische gebeurtenis. Nou ja, in elk geval bij ons in huis dan. Vandaag won ik namelijk mijn eerste schrijfwedstrijd!
Per toeval kwam ik het bericht tegen dat Editio Magazine een schrijfwedstrijd organiseerde in het kader van de Spannende Boekenweken. De opdracht was om het begin van een spannend verhaal te schrijven in maximaal 700 woorden, met als onderwerp een telefoon die over gaat.

De eerste – en enige – prijs was een publicatie in hun online magazine, een notitieboekje, een magazine en een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Tot Stof’ van Felix Weber. Die prijzen waren voor mij niet de reden om mee te doen, maar aangezien ik pas net had besloten dat ik meer wilde gaan doen met datgene wat ik écht leuk vind – het schrijven van fictie – leek het me een goed idee om een poging te wagen. Ik ben er geen enkel moment van uit gegaan dat ik zou winnen, maar het zou een goede oefening zijn.

Stemmen verzamelen
Ik schreef in een uurtje tijd een kort verhaal en zond dat in. Daarna moest ik zoveel mogelijk stemmen zien te verzamelen, dus ik plaatste mijn link op Facebook. Tot mijn verbazing begon iedereen ineens mijn bericht te delen en zijn/haar vrienden op te roepen om op mij te stemmen. Met als resultaat dat ik binnen no time op nummer één stond en dus ook nog won. Wie had dat ooit gedacht?

Nu is dit natuurlijk een publieksprijs dus weet ik nog steeds niet of ik talent heb, maar ik heb wel veel leuke reacties gekregen op dit stukje, waardoor de motivatie om mijn schrijfstijl verder te ontwikkelen nog groter is geworden. En ik ben natuurlijk gewoon megatrots, want er hebben toch maar mooi 278 mensen op mij gestemd!

Op naar de volgende wedstrijd, deze keer één met een echte jury. Maar eens kijken hoe ver ik dan kom. Tot die tijd ga ik deze overwinning alvast vieren!

Benieuwd naar het verhaal? Die vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s