Schrijfwedstrijd De Zon

Ongeveer tegelijkertijd met de wedstrijd van Editio Magazine, deed ik mee aan de schrijfwedstrijd van Uitgeverij Leessst. De opdracht; een kort verhaal van maximaal 1000 woorden, met als onderwerp ‘De Zon’. Deze keer zouden de inzendingen door vier juryleden worden beoordeeld, dus de perfecte kans voor mij om uit te vinden of ik ook een wedstrijd kon winnen op basis van talent in plaats van de meeste stemmen.
De hoofdprijs was een schrijfworkshop; iets wat ik als nieuwkomer goed kan gebruiken. Daarnaast maakten de beste inzendingen kans op een plekje in de bundel!

Gedicht
Omdat iedereen maximaal twee verhalen, blogs of gedichten in mocht sturen, besloot ik om eens gek te doen door naast een verhaal, ook een gedicht in te sturen.
Dichten doe ik normaal gesproken niet, al heb ik in groep zeven en acht wel ooit eens een dichtwedstrijd in de klas gewonnen.
Ik achtte mijn winkans met een gedicht sowieso zeer klein, want ik houdt van ‘simpele gedichten’, die rijmen. René Oskam vind ik bijvoorbeeld heel leuk om te lezen. Maar tijdens mijn internet-zoektocht naar wat de standaard precies is voor dit soort wedstrijden, kwam ik veel gedichten tegen waarvan het voor mijn ongeoefende oog lijkt of de schrijver gewoon lukraak wat woorden achter elkaar heeft geplempt. Het vreemde vind ik dan ook nog, dat anderen daar dan weer helemaal lyrisch over doen. Ik vroeg me spontaan af of die mensen het gedicht in kwestie echt zo geweldig vinden, of dat ze lijden aan het ‘Nieuwe-Kleren-van-de-Keizer-syndroom. (Als ik zeg dat ik het niet begrijp, denk iedereen dat ik dom ben, dus zeg ik maar dat het briljant is.)
Enfin; een gedicht en een verhaal dus. Twee keer kans.
Een vierkoppige jury zou de winnaars kiezen, dus dit zou voor mij eindelijk een bevestiging zijn van mijn talent, of juist het gebrek daar aan. Spannend!

Winnaar
Vandaag werden de winnaars bekend gemaakt en man, wat heb ik op mijn nagels gebeten. En ja hoor! Mijn verhaal behoort tot de vijf winnaars! En als kers op de taart zit mijn gedicht ook nog eens bij de zestig beste inzendingen, dus ik kom twee keer in dit boek te staan. Mijn eerste gewonnen schrijfwedstrijd met jury-oordeel én mijn eerste publicatie in een boek. Hoe gaaf is dat? Het verhaal vind je op deze pagina.

Nu maar eens verzinnen wat de volgende schrijfwedstrijd wordt waar ik aan mee ga doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s