Zeg het in slechts zes woorden

Vandaag is er iets heel leuks en onverwachts gebeurd. Op Facebook zag ik toevallig een schrijfwedstrijd van Creatief Schrijven voorbij komen. Dit keer geen opdracht om een kort of lang verhaal te schrijven in een bepaald thema, maar een Six Word Story.

Dat is – de naam zegt het al – een verhaal dat je vertelt in slechts zes woorden. Geen makkelijke opgave, maar met een beetje creativiteit kun je alle kanten op.

De wedstrijd wordt georganiseerd in het kader van de Boekenbeurs in Antwerpen en deelnemers mogen zoveel verhaaltjes insturen als ze willen. Elke dag wordt er een winnaar gekozen door iemand van de organisatie. Ik bekeek de inzendingen en begon als vanzelf te spelen met woorden. Voor ik het wist, had ik een paar stukjes geschreven en besloot die in te zenden. Aangezien er per minuut meerdere inzendingen op de site geplaatst worden en deze vorm van schrijven compleet nieuw voor mij is, ging ik er van uit dat ik geen schijn van kans zou maken. Ik zag het meer als een leuke creatieve oefening, iets waar ik misschien iets van kon leren.

Dagwinnaar
Je kunt je wel voorstellen dat ik behoorlijk verbaasd was toen vandaag één van mijn inzendingen werd gekozen als dagwinnaar! Nu ben ik dus uitgenodigd om op zondag 12 november de prijsuitreiking op de Boekenbeurs in Antwerpen bij te wonen. Mijn eerste officiële prijsuitreiking voor iets dat ik heb geschreven! Het is misschien geen bestseller, maar het is een begin en ik ben heel blij en trots. Antwerpen, here I come!

Six Word Story

Jurycommentaar van Ivo Victoria
“Veel deelnemers maken van hun six word story een woordspeling al dan niet in combinatie met een levenswijsheid. Daar zitten er vaak mooie tussen maar het gaat om een verhaal, een story. En dat is natuurlijk ook het allermoeilijkste aan een six word story: om in zo weinig woorden meteen iets concreet neer te zetten, iets wat de verbeelding van de lezer prikkelt en de blik van de schrijver toont. Een lege rolstoel op de grond omschrijven als ‘verlaten’ vind ik een prikkelende manier om ernaar te kijken en roept vragen op die in het hoofd van de lezer al snel een verhaal gaan vormen: wie zat in die rolstoel, en hoe of waarom heeft deze persoon de rolstoel achtergelaten of beter nog ‘verlaten’, als een geliefde, of lijkt dit alleen maar zo? Een mooi beeld en een goeie, dubbelzinnige observatie en je hebt al snel een verhaal.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s