Mijn eerste prijsuitreiking! (Six Word Story)

Vandaag was het zover; mijn eerste echte prijsuitreiking!
Omdat mijn Six Word Story was uitgekozen tot dagwinnaar van 1 november (zie de post van die datum), kreeg ik van de organisatie twee kaartjes voor de boekenbeurs in Antwerpen.
Kinderen tot twaalf jaar mochten gratis naar binnen en op de site las ik dat er genoeg te doen zou zijn voor kinderen, dus Truus hebben we lekker meegesleept.

antwerpen2Leuke activiteiten
Na een uurtje rijden, kwamen we rond elf uur aan bij Antwerp Expo.
We hebben eerst een tijdje rondgelopen en onze ogen uitgekeken bij al die mooie boeken. Alle genres waren vertegenwoordigd en er zaten ook een aantal bekende en minder bekende schrijvers te signeren. We hadden van tevoren al gezien dat Geronimo Stilton (die muis) er zou zijn, dus Truus had haar boek van thuis meegenomen om daar een handtekening in te laten zetten. Er waren inderdaad veel voorleesuurtjes en andere activiteiten voor kinderen, dus Truus heeft het behoorlijk naar haar zin gehad. En toen De Gruffalo ook nog eens voorbij kwam wandelen en ze met hem op de foto mocht, kon haar dag niet meer stuk.

De prijsuitreiking
Om twee uur was het tijd voor de prijsuitreiking op het podium bij Creatief Schrijven. In totaal waren er veertien dagwinnaars gekozen uit ruim drieduizend inzendingen, dus het was een hele eer om daar te mogen staan. De winnende Six Word Story’s werden één voor een opgelezen en de schrijver werd daarbij op het podium geroepen, uiteraard onder applaus van de toeschouwers. Elke winnaar kreeg een boekenlegger met daarop zijn/haar winnende Six Word Story met een unieke illustratie van striptekenaar Wide Verknocke. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik nog nooit van hem had gehord, maar hij schijnt in ‘het wereldje’ best bekend te zijn. Daarnaast krijgen alle winnaars tijdens de schrijfdag van Creatief Schrijven (juni 2018) nog een houten plankje uitgereikt met daarop hun inzending gegraveerd. Het avontuur is nog niet voorbij!

Mijn boekenlegger krijgt in elk geval een heel mooi plaatsje in een fotolijst, samen met mijn winnende Six Word Story en het jurycommentaar.
Mijn eerste prijsuitreiking. Dat er nog maar velen mogen volgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s