Mini Trifle (recept)

Zoek je nog een leuk recept voor een feestelijk toetje? Ik maak zelf altijd mini-trifles als ik eters heb, met bijvoorbeeld een verjaardag of zoals volgende week; de Sinterklaasviering met familie.

Je kunt één grote trifle maken waar je met de hele groep van snoept, maar ik gebruik zelf altijd kleine weckpotjes van 140 ml, zodat ieder zijn eigen mini-trifle heeft.
Bij de Xenos heb je ze voor € 2,29 per stuk en laatst zag ik hetzelfde formaatje ook bij de Action voor maar € 0,69!

trifle

Ik moet je wel waarschuwen; dit zijn gigantische calorie-bommen. Met één mini-trifle zit je zo op de helft van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calorieën. Vandaar dat ik ze ook alleen maak met speciale gelegenheden. Van die dagen dat je toch al niet veel rekening houdt met wat je eet. De volgende dag dus wel even een extra rondje wandelen, maar MAN, wat zijn ze lekker! Dit is hier in huis echt een guilty pleasure…

Omdat het ondertussen alweer een jaar geleden is dat ik ze heb gemaakt, moest ik dit weekend natuurlijk even ‘proefdraaien’ voordat ik ze volgend weekend voor onze gasten ga maken. Want stel je voor dat ik ineens niet meer weet hoe je Lange Vingers moet breken of zo… 😉

Met dit recept vul ik altijd 5 weckpotjes, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de laagjes en ingrediënten.

Boodschappenlijstje
Citroensap
1 beker slagroom 250 ml
50 grampoedersuiker
250 gr mascarpone
4 eetlepels chocopasta
4 eetlepels aardbeienjam
1 bakje rode besjes, mandarijnen, aardbeien of ander fruit
Oreo’s, Bastogne of andere koek
1 flesje rum aroma (voor de kinderen gebruik ik een beetje Wicky)
Lange vingers

Werkwijze
Ontvet een grote beslagkom met wat citroensap (goed droogwrijven!)
Klop daarin de slagroom met 50 gr poedersuiker stijf.
Roer de mascarpone erdoor.
Deel het mengsel door 3-en
Roer door 1 deel de chocopasta en door 1 deel de jam, gemarmerd.
Was het fruit.
Leg gebroken lange vingers op de bodem.
Besprenkel met rum aroma (of een alternatief voor de kinderen)
Doe hier 1 deel witte room overheen.
(Let op dat je de laagjes niet dikker maakt dan nodig, anders kom je niet uit met de hoogte.)
Laagje fruit.
Laagje room met jam.
Laagje verkruimelde koek.
Laagje room met chocopasta.
Garneren met fruit of bijvoorbeeld chocovlokken.
Laat een aantal uur in de koelkast opstijven (zelf vind ik ze de volgende dag altijd het lekkerst).
Eet smakelijk!

Wat is jouw guilty pleasure? Of heb je een recept voor een ander feestelijk dessert? Hou het vooral niet voor jezelf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s