Disney Pixar’s Coco (filmrecensie)

Niks te doen in de kerstvakantie? Mijn tip: de animatiefilm Coco! Voor Chicklit.nl schreef ik een recensie over dit prachtige verhaal.

Als de twaalfjarige Miguel uit Mexico op Dia de los Muertos het graf van zanger en muzikant Ernesto de la Cruz – zijn grote held – bezoekt, komt hij in het hiernamaals terecht. Om terug te kunnen keren naar de gewone wereld heeft hij de zegen van een overleden familielid nodig, maar dan moet hij beloven om muziek af te zweren omdat zijn familie daar een hekel heeft. Lukt het Miguel om zijn familie op tijd te overtuigen, voordat hij voor altijd vastzit in het dodenrijk?

Coco_Miguel_and_Hector_PromoWie denkt dat een animatiefilm over het dodenrijk alleen maar luguber, grauw en duister kan zijn, heeft het absoluut mis. Disney Pixar is er namelijk perfect in geslaagd om zelfs van een beladen onderwerp als de dood een prachtige – zelfs vrolijke – en originele voorstelling te maken.

Klik hier voor  mijn recensie op de site van Chicklit.nl!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s