Joebelabambam!

‘Euh… joebelawatte?’
Als dit je eerste gedachte is na het lezen van de titel van dit bericht, heb je waarschijnlijk geen kind(eren) in de leeftijd van (ongeveer) 6 tot 9 jaar.
Dan ken je dus ook De Gorgels (nog) niet. Heb je die kinderen wel, maar toch nooit gehoord van De Gorgels? Dan heb je echt wat gemist!

Dochter Truus (niet haar echte naam, zoals je hier kunt lezen) is helemaal weg van de beestjes en alles wat ermee te maken heeft.

Even een korte introductie:
Gorgels zijn kleine wezens die op Het Eiland wonen, in holletjes onder de grond, waar ze zich goed kunnen verstoppen. Ze eten bramen en Gorgelbessen die ze in de duinen zoeken. Bobba is ook zo’n Gorgel. Bobba heeft op de Gorgelschool alles geleerd over mensenkinderen, Brutelaars en de taak van de Gorgels om de kinderen tegen de Brutelaars te beschermen. Als de R in de maand is, sluipen de Brutelaars namelijk ’s nachts kinderkamers binnen, om de mensenkinderen ziek te maken. Die worden dan vaak verkouden, of krijgen de griep.
Elk kind heeft zijn of haar eigen Gorgel, die ’s nachts de wacht houdt.
Bobba is de Gorgel van Melle. Normaal gesproken zien kinderen hun Gorgel niet, maar Melle heeft superogen. Dus als hij op een nacht wakker wordt en een vreemd wezentje op de rand van zijn bed ziet zitten, is dat best even schrikken, vooral omdat niemand hem de volgende dag gelooft…

Wat volgt is een fantasierijk en spannend avontuur. Volgens de uitgever is het boek geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar toen wij het voor het eerst voorlazen was Truus 4 jaar en dat ging prima.

de-gorgels-cover

Het boek “De Gorgels” werd geschreven door komiek Jochem Myjer. Het won in 2016 zelfs de Prijs van de Nederlandse Kinderjury!
Hier in huis is het boek heel geliefd; zowel Truus als papa en mama hebben er van genoten en toen we vorig jaar op vakantie gingen, namen we het luisterboek mee in de auto. Dat is voorgelezen door Jochem Myjer zelf, met gebruik van leuke stemmetjes, typetjes en achtergrondgeluiden. We hebben ons vier uur lang niet verveeld en behalve het geluid van de CD was het doodstil in de auto. Een aanrader dus!

Na het eerste boek zijn er nog een prachtig prentenboek en een kleurboek uitgebracht en afgelopen oktober/november kwam er een heuse Gorgel-knuffel op de markt.
Uiteraard waren ook deze boeken hier al in bezit en de knuffel lag afgelopen kerst onder de boom. Wat een ontzettend leuk ding is dat! Hij heeft zelfs een opening in zijn vuist zodat je een mooie vechtstok voor hem kunt zoeken, én je mag hem zelf een naam geven. De Gorgel van Truus heeft de naam ‘Luc’ gekregen en hij gaat overal mee naartoe.
Op dit moment schrijft Jochem Myjer druk aan het tweede boek, waar wij met het hele gezin al naar uitkijken.

Wil je meer weten over De Gorgels? Kijk dan vooral op de officiële website! Daar vind je ook een webshop, waar je onder andere je eigen Gorgel kunt bestellen om je te beschermen tegen Brutelaars.
*************

De tekening bovenaan deze pagina is, net als de andere illustraties in het boek, gemaakt door Rick de Haas.

winnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s