Artsy-craftsy-crap

Je hebt van die vrouwen die meerdere malen per jaar hun hele huis voorzien van nieuwe decoratie in het thema van dat moment. Voorjaar: felgekleurde plastic eieren, takken met strikjes en kipjes er in, beeldjes van schaapjes…
You get the picture.

Tegen de herfst maakt dat allemaal plaats voor dennenappels, eikeltjes, kastanjes en guirlandes van bruin/oranje nepbladeren en in de winter staat op elk kastje een witte uil, vos, hertje of egel. Er zit een complete branche achter die seizoensdeco en de Xenos en de Action liggen er vol mee.

Zelf ben ik niet zo creatief. Nou ja, ik ben wel creatief, maar meer op andere vlakken. Creatief met het huishoudboekje, dat soort dingen.
Vorig jaar met Pasen bracht ‘Truus’ een paar kunstig geschilderde eieren mee naar huis. Toen het tijd was om de op school gemaakte herfstknutsels een plekje te geven, heb ik de Paasknutsels toch maar een keer opgeruimd.
Het is dat ‘Henk’ af en toe een paar eikels, dennenappels en kaneelstokken in een vaas flikkert, of met kerst een halve zak nepsneeuw in een schaal leegt en er wat plastic kerstboompjes in zet, want als het op mij aan zou komen, lagen met kerst de roze en gele plastic paaseieren nóg in een schaal op het dressoir.
Nee, je kunt wel stellen dat ik niet zo goed ben in deco. Of zoals ‘Henk’ het noemt: artsy-craftsy-crap.

Ter verdediging; ik had er ook nooit tijd voor. Ik werkte heel de dag, ’s avonds had ik vergaderingen of zat ik te studeren en als ik wel een keer vrij was, had ik echt geen zin om me nog met dat soort dingen bezig te houden. Daarnaast ben ik ook meer van de nuttige accessoires geweest; het moest bij mij wel een functie hebben, anders staat het toch maar onnodig stof te verzamelen.

Planten hebben we trouwens ook niet in huis, want als ze niet dood gaan omdat ik ze vergeet water te geven, vreten de katten ze wel op.
Op aandringen van ‘Henk’ hebben we sinds kort een paar cactussen. Onder een stolp weliswaar, want ik heb geen zin om met een paar lompe katten bij de dierenarts te gaan zitten.

Die cactussen waren nog maar het begin, want tijden veranderen en het was blijkbaar hoog tijd dat ik dat ook deed.
Sinds mijn Burn-Out van vorig jaar ben ik gedwongen om mijn tijd anders in te delen en voor het eerst in… nou ja, OOIT, heb ik tijd om me met artsy-craftsy-crap bezig te houden.
En zo kwam het dat ik vanmorgen de Action binnenstapte en mijn winkelmandje volpropte met (volgens mij) uitgeblazen kwarteleitjes, nepvogeltjes op nestjes en iets wat denk ik door moest gaan voor iets van stro, maar dan in het groen en geel. Ik had een missie; ik zou onze woonkamer voorzien van voorjaarsdecoratie.

thumbnail_IMG_20180208_113158

Eenmaal thuis pakte ik het zakje met groen stro-achtig spul uit. Het was mijn plan om dat kunstig in een glazen kom te deponeren, met zo’n schattig vogeltje er bovenop. Aangezien het stro was samengeperst tot een vierkant pak, moest dat eerst ‘uitgefluft’ worden. Een kwartier later lag de halve woonkamer vol met groene zooi, maar was het me wel gelukt om de baal enigszins naar het model van de kom te vormen. Ik plempte het vogeltje er op, plaatste er een paar kwarteleitjes bij en was zwaar teleurgesteld in het resultaat. Het leek in niets op het gezellige tafereel dat ik voor ogen had. Eerder alsof Pino in mijn glazen kom had staan kotsen.

Goed, don’t worry; ik was nog niet klaar. Naast onze tv staat een grote metaalkleurige etagère en ook die moest er aan geloven. De onderste etage bedekte ik met het gele stro. Het was nog een hele klus om ook dat te modelleren, dus even later bekeek ik argwanend het resultaat.
Aan alle kanten staken de sprieten er uit en hoe ik ook plukte en duwde; het lukte me op geen enkele manier om het stugge materiaal ook maar een klein beetje in bedwang te krijgen. Ondertussen zat ook die kant van de woonkamer volledig onder de gele snippers, sprietjes en stof. Toen was ik er dus wel een beetje klaar mee.

Nope, decoreren is dus blijkbaar echt niet mijn ding.
En nu ik zo om me heen kijk, besef ik me dat er in de vensterbank nog een vaas met kersttakken staat. Misschien dat ik dat ook maar eens op moet ruimen. Zetten we in die vaas gewoon een paar paastakken, ik smijt er een paar gekleurde lintjes tegenaan, et voila; voorjaarsdecoratie.
Voorjaars-artsy-craftsy-crap!

Ben jij wel zo creatief? Deel een foto van jouw voorjaarsdeco op de Facebookpagina, misschien doe ik nog wat inspiratie op! (Of ik word gewoon heel jaloers…)

* * * * * * * * * *

winnen

2 gedachtes over “Artsy-craftsy-crap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s