Haar perfecte leven (boekrecensie)

Voor mijn verjaardag afgelopen januari heb ik flink wat boekenbonnen cadeau gehad en één van de boeken die ik hiermee heb kunnen toevoegen aan mijnn verzameling is de thriller ‘Haar perfecte leven’ van Sam Hepburn.

TV-kok Grace (Gracie) Dwyer leeft het leven waar velen jaloers op zijn. Niet alleen is ze beroemd, ze heeft ook nog eens een knappe man, een schattig dochtertje en woont in een prachtig design-huis.
Juliette is en geeft niets van dat alles; ze is een alleenstaande moeder, zit er behoorlijk doorheen en verwaarloost niet alleen zichzelf, maar ook haar dochtertje.
Het geweldige leven van Grace maakt haar ontzettend jaloers en verbitterd, maar toch doet ze haar best om zichzelf een plekje in haar vriendenkring toe te eigenen, met blijkbaar een duistere verborgen agenda. Dan komt ze er achter dat het leven van Grace niet altijd is wat het lijkt en dat ook zij met geheimen leeft.

‘Haar perfecte leven’ licht de verschillen tussen de vrouwen uit twee hele verschillende klassen toe, maar ook hun overeenkomsten. Ik denk dat de meesten van ons zich de ene keer met Grace kunnen identificeren en dat we onszelf de andere keer in Juliette herkennen.
Naarmate het verhaal vordert, kom je erachter dat beide vrouwen er een eigen agenda op na houden en er veel aan doen om hun geheimen te beschermen.
Er zitten een paar heerlijke psychologische twists in die je als lezer niet aan ziet komen.
Doordat het verhaal steeds een andere kant uit dreigt te gaan en er steeds nieuwe stukjes informatie van een groter geheel worden onthuld, blijft dit boek spannend tot op de laatste pagina.

Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit de belevenissen van Grace en Juliette. Later komt daar nog een derde persoon bij in de vorm van bladzijden uit een oud dagboek. Tot op het laatst blijft de identiteit van deze derde persoon verborgen. Hepburn heeft een fijne en begrijpelijke vertelstijl, waardoor het verhaal ondanks de wisselingen in perspectief makkelijk te volgen is. Je wordt constant naar de volgende bladzijde getrokken, want je wilt gewoon weten wat voor geheim er nu weer op de loer ligt. Als je eenmaal in dit boek begint, kun je het niet meer wegleggen en de onthullingen in het laatste hoofdstuk zorgen ervoor dat je het liefst het hele verhaal nog eens zou willen lezen, nu je weet wat je weet.

Een aanrader voor iedereen die houdt van een spannende thriller met een heerlijk psychologisch tintje.

9200000079999588
Auteur: Sam Hepburn
Uitgever: AmboAnthos
ISBN: 9789026336959
Verschenen: januari 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s