Gewoon zoals je bent (boekrecensie)

Van de Nationale Onderwijsgids kreeg ik (een maandje geleden alweer) dit ontzettend leuke prentenboek van Veltman Uitgevers thuisgestuurd. Ondertussen hebben zowel mijn man als ik er meerdere keren uit voorgelezen en kan onze kleuter de woorden bladzij voor bladzij opdreunen.

‘Gewoon zoals je bent’ (originele titel: ‘Little Why’) gaat over het olifantje Kleine Snuf, die tussen zijn familie in de rij loopt naar de waterplas. Onderweg komt hij veel dieren tegen met allemaal op hun eigen manier interessant zijn. Terwijl Snuf ervan droomt dat hij net zulke lange poten heeft als Giraffe, of net zulke vleugels als Vogel, dwaalt hij steeds opnieuw af van de stoet. Dan komt hij Krokodil tegen met zijn scherpe tanden en net als Kleine Snuf bedenkt dat hij die ook wel zou willen…
Tsja, ik ga niet alles verklappen natuurlijk. 😉

Zowel de illustraties als de tekst in dit boek komen van de hand van auteur Jonny Lambert. Hij heeft inmiddels vele titels op zijn naam staan en staat bekend om zijn vriendelijke, vrolijke en zachte illustraties. Het is niet voor niets dat dit boek door bibliotheken is geselecteerd voor de Prentenboek TopTien 2018.

Het verhaaltje is geschreven in korte, voorspelbare zinnen die als een rode draad door het boek lopen, zodat peuters en kleuters op elke pagina mee kunnen kletsen over wat ze zien en wat Kleine Snuf meemaakt.
De tekeningen zijn kleurrijk en gedetailleerd in hun eenvoud, met een leuk herkenbaar element in de vorm van een kleine blauwe vogel die Kleine Snuf steeds vergezelt terwijl deze afdwaalt van de groep.

IMG_20180212_145313.jpg
Er valt genoeg te zien om kinderen even op een gezellige en ontspannen manier bezig te houden.
Daarnaast heeft het verhaal ook een belangrijke boodschap; misschien hebben anderen soms eigenschappen die jij ook wel zou willen, maar uiteindelijk ben jij goed ‘Gewoon zoals je bent’.

Auteur: Jonny Lambert
Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
ISBN: 9789048312641
Verschenen: januari 2016
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s