Magical rainbow unicorn lemon cheesecake (DIY voor wandelende keukenrampen)

Zoals je in mijn vorige blog al kon lezen, ben ik absoluut geen keukenprinses. Toen mijn dochter dus een zelfgemaakte eenhoorntaart wenste voor haar verjaardag, moest ik even slikken.

Ik heb nog getwijfeld of ik me er makkelijk van af zou maken door een simpele fototaart te bestellen met een plaatje van een eenhoorn, maar dat vond ik mijn eer te na.
Een fondanttaart was direct al geen optie, want als ik iets goor vind dan is het dat wel. Het ziet er prachtig uit en het is reuzeknap als je het kan hoor, daar niet van, maar alleen al van de aanblik van die mierzoete, taaie zooi vallen mijn tanden uit mijn mond.

Dat moet anders en makkelijker kunnen, dacht ik. En dat was ook zo!
Na wat plannen en boodschappen doen had ik namelijk binnen een half uurtje (exclusief een paar uur opstijftijd in de koelkast) een geweldige ‘Magical rainbow unicorn lemon cheesecake’ gemaakt.
Oftewel: citroenkwarktaart van Dr. Oetker met voedselkleurstof en wat eenhoornstrooisel er op.

Ook zo’n supersimpele taart maken? Ik vertel je hoe!

Ik heb twee pakjes Dr. Oetker citroenkwarktaart gebruikt en een springvorm van 30cm doorsnee. Op het pakje van Dr. Oetker staat dat je verder per pakje nodig hebt:
– 500 g magere kwark
– 250 ml slagroom
– 60 g boter of margarine
– 400 ml water
Als je net als ik twee pakken gebruikt, doe je dat dus allemaal keer twee.

In de bakwinkel kocht ik twee tubes voedselkleurstof van het merk ProGel Rainbow Dust, in de kleuren Sky Blue en Pink, maar je kunt natuurlijk elke kleur kiezen die je wilt. Deze tubes kosten € 3,50 per stuk. Hier heb je maar een heeeeeel klein beetje van nodig, dus het is te hopen dat je deze taart vaker gaat maken, anders is het zonde van je geld. 😉
Ook nam ik een potje Unicorn Medly strooisel (€ 5,95) mee. Ook daar heb je lang niet alles van nodig, afhankelijk van hoe uitbundig je de taart wilt bestrooien natuurlijk.

Thuis maakte ik de bodem zoals aangegeven op de verpakking.
Daarna verdeelde ik de ingredienten voor de kwark evenredig over drie grote kommen. In één kom deed ik een beetje blauwe kleurstof, in één kom de roze en de derde kom hield ik naturel. Omdat je de kleurstof niet proeft, blijft de taart gewoon naar citroen smaken.
Mixen zoals in de beschrijving staat, vervolgens met de losse pols in de spingvorm gieten (beetje draaien voor het leuke kleureffect) en daarna op laten stijven in de koelkast. Ik hield trouwens nog wel wat kwark over nadat ik de springvorm helemaal tot de rand had gevuld.
Pas bij het serveren versier je de taart met strooisel, anders gaat dit smelten en uitlopen.

IMG_20180416_083728.jpg
De taart was een groot succes en mijn dochter was ontzettend blij. Zelfs mijn man (die op zijn beurt weer een aversie heeft tegen al het voedsel dat niet zijn natuurlijke kleur heeft) vond mijn kunstwerk goed gelukt. Niet dat hij heeft geproefd, dat gaat hem dan weer te ver (‘Citroen hoort niet roze en blauw te zijn!’), maar het belangrijkste is voor mij dat ik zelf een taart heb gemaakt die eetbaar (en naar mijn mening zelfs lekker) is, waarvoor ik geen uren in de keuken hoefde te staan èn die me geen klauwen vol met geld heeft gekost.
Power to the wandelende keukenrampen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s