Publicatie in de bundel ‘Geen droom te ver’

Vorige maand besloot ik weer eens mee te doen met een schrijfwedstrijd. Adoremi Uitgeverij was namelijk op zoek naar verhalen met het thema ‘dromen’, voor in hun zomerbundel ‘Geen droom te ver’.

Nu is dit een veelbesproken thema hier in huis, omdat zesjarige dochter ‘Truus’ kampt met nachtmerries. Ik besloot dus een experiment te doen; ik heb haar gezegd dat we samen een sprookje zouden schrijven en liet haar een verhaal verzinnen over haar nachtmerrie. Ze gaf zichzelf een andere naam en mocht helemaal zelf bepalen hoe haar hoofdpersoon afrekende met het enge mannetje uit haar nachtmerrie. Daarna heb ik er zelf nog een extra personage bijgeschreven voor wat meer diepgang, omdat de bundel tenslotte voor volwassenen is. Tot slot hebben we het geheel samen nog eens doorgenomen en aangepast en heb ik het verhaal ingestuurd.

De afgelopen weken heb ik minstens één keer per dag de vraag gehad of ik al wat had gehoord, zó zenuwachtig was ze. Ze heeft de smaak ook direct te pakken, want ze komt nu met nog veel meer ideeën voor verhalen.

Gisteravond werd bekend dat ons verhaal bij de winnaars hoort en dus opgenomen wordt in de verhalenbundel! Als prijs krijgen wij zelf gratis een exemplaar thuisgestuurd.
Ik heb hier nu dus een zesjarig meisje thuis dat niet kan stoppen met lachen omdat haar verhaal in een echt boek komt.

En de allermooiste prijs; sinds het schrijven van dit verhaal zijn de nachtmerries van ‘Truus’ weg.
Experiment geslaagd! 😉

Een gedachte over “Publicatie in de bundel ‘Geen droom te ver’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s