Verwacht: Christopher Robin

Wie ‘Winnie de Pooh’ zegt, zegt ‘Janneman Robinson’. Of, zoals hij is het Engels heet: ‘Christopher Robin’. En dat laatste is precies de naam van de langverwachte film over de vriendjes uit het Honderd Bunderbos. Bekijk hier alvast de trailer!

In deze film van Walt Disney is Christopher Robin (gespeeld door Ewan McGregor) volwassen. Door zijn drukke baan heeft hij nog maar weinig tijd over voor zijn gezin en is hij vergeten wat het is om kind te zijn. Zijn vriendjes van vroeger schieten hem echter te hulp en nemen hem mee terug naar de Hundred Acre Woods (het Honderd Bunderbos). Even weet Christopher weer hoe het vroeger was, maar uiteindelijk moet hij toch terug naar zijn gezin. Pooh en zijn vriendjes Pigglet/Knorretje, Eeyore en Tigger/Teigetje besluiten hem te volgen en komen zo in Londen terecht, waar een spannend avontuur op hun wacht.

Het begin van de verhaallijn doet denken aan die van ‘Hook’, waarin Peter Pan (Robin Williams) als drukke volwassene terug moet naar Neverland, nadat Captain Hook zijn kinderen heeft ontvoerd. Het feit dat de pluizige vriendjes van Christopher hem naar Londen volgen, lijkt dan weer een beetje op het plot van de film ‘De Smurfen’, waarin de blauwe wezentjes per ongeluk in New York terecht komen.

christopherrobinOndanks dat, belooft de trailer veel goeds. Persoonlijk houd ik er van dat de knuffels ook meer op de oude versleten knuffels van een kind lijken dan op de opgepoetste tekenfilmversies. Daarmee wordt ook recht gedaan aan de oorspronkelijke tekeningen van Ernest Shepard, die de boeken illustreerde die A.A. Milne in eerste instantie voor zijn zoon Christopher Robin Milne schreef.

Naast Ewan McGregor komen er nog meer bekende namen voorbij, waaronder Brad Garrett (bekend van o.a. Everybody loves Raymond) als de stem van Eeyoore, en Peter Capaldi (a.k.a. The Twelfth Doctor!) als de stem van Rabbit/Konijn.

Als liefhebber van nostalgie en sentimentele mama, is dit absoluut een film die ik met mijn gezin zal gaan kijken. We moeten helaas nog wel even wachten; de film is vanaf 2 augustus in de Nederlandse bioscopen te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s