Daan en Dennis

Op een dag zat ik in een overdekte speeltuin wat op mijn laptop te tikken, toen ik ineens inspiratie kreeg voor een spannend verhaal over twee jongens. Zo is het avontuur van de tweeling Daan & Dennis geboren, wat ik als titel ‘Daan & Dennis en het mysterie van de oude school’ heb gegeven.

Het Verhaal
Daan en Dennis zijn tweelingbroers en wonen bij hun oma in het saaie dorp Sleedam. In de vakantie horen ze dat de oude school, die al jaren leeg staat, gesloopt gaat worden.
Zo’n vijftien jaar geleden zijn drie kinderen spoorloos verdwenen in het gebouw en nooit meer teruggevonden. Sindsdien zeggen de mensen dat het er spookt…
Aangetrokken door het mysterie en het avontuur, besluiten de jongens om midden in de nacht het huis uit te sluipen en in de school op onderzoek uit te gaan.
Maar als de tweeling eenmaal stiekem door een raam naar binnen is geklommen, volgen de vreemde en enge gebeurtenissen elkaar in snel tempo op en blijkt dat de jongens gevangen zitten.
Zal het ze lukken om het mysterie van de verdwenen kinderen op te lossen en uit de school te ontsnappen? En hoe zit het met de geheime schat die in het gebouw blijkt te zijn verstopt?

Doelgroep
Dit avontuur is geschreven voor stoere kinderen vanaf een jaar of tien, die niet snel bang zijn en er van houden om lekker te griezelen.
Het verhaal is proefgelezen door drie kinderen rond de tien jaar, die allemaal reuze enthousiast waren. Op dit moment wordt er gezocht naar een uitgever die het manuscript wil omtoveren tot een boek.

Halloween
Speciaal voor Halloween schreef ik een extra kort verhaal over de tweeling, genaamd ‘Daan & Dennis en de witte hond’. Dit verhaal kun je hieronder gratis downloaden!

PDF-icoon
Klik op het PDF-icoon hiernaast om de download van het verhaal ‘Daan & Dennis en de Witte Hond’ te starten.